Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Košarkarski klub Nazarje

Košarka je v Nazarjah zaživela leta 1972, ko je bil ustanovljen Košarkarski klub Glin Nazarje, v katerem so se združevali igralci iz cele Zgornje Savinjske doline. Ekipa je nastopala v medobčinski košarkarski ligi Celje oziroma II. področni republiški ligi. Največji uspeh je dosegla z osvojitvijo prvega mesta v omenjeni ligi ter uvrstitvijo v 1. B slovensko ligo, toda zaradi neizpolnjevanje tehničnih pogojev (športna dvorana) je morala mesto prepustiti drugim. KK Glin Nazarje je leta 1978 prenehal z delovanjem.

Do ponovne ustanovitve košarkarskega kluba je v Nazarjah prišlo leta 2001, po izgradnji športne dvorane. V klubu so takoj začeli z delom z mladimi, formirali pa so tudi člansko ekipo, ki je v minulih sezonah nabirala bogate ligaške izkušnje in v sezoni 2003/2004 dosegla doslej svoj največji uspeh: 3. mesto v 3. SKL.


Košarkarski klub Nazarje trenutno deluje v vseh starostnih selekcijah, od tistih najmlajših (U-9) do članske ekipe, ki trenutno nastopa v 4. SKL. V klubu pa so veseli vseh novih navdušencev za košarko in jih zato vabijo, da se jim pridružijo na treningih.

Povezave

www.kknazarje.si

Oglejte si tudi