Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
6°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

POVZPELI SMO SE NA STENAR

V soboto, 20. avgusta, smo se člani PD Nazarje odpravili na 2501 metrov visoki Stenar.

Sicer smo imeli v programu izletov za ta konec tedna načrtovano dvodnevno turo na dva velikana nad Križkimi podi. Prvi dan naj bi se povzpeki na Razor (2601 m), drugi dan pa na Stenar, zatem bi sestopili preko zelo zračne Križke stene.

Ker je pri PD Nazarje varnost na prvem mestu, smo zaradi napovedanega nestabilnega vreme, ki lahko  v visokogorju postane zelo hitro nevarno, turo skrajšali na en dan.

Pot smo pričeli pred Aljaževim domom in se preko Sovatne povzpeli na Dovška vratca. Po krajšem počitku je sledil enourni vzpon na vrh Stenarja. Ko smo se odpočili in naužili prelepih razgledov na Triglav in okoliške vrhove Julijcev, je sledil sestop preko Križa ter mimo Bivaka IV nazaj v dolino Vrat. Po uspešno opravljeni turi smo obiskali Aljažev dom, kjer smo si privoščili osvežilni napitek in ostale dobrote.


Zaradi velike višinske razlike, ki jo je bilo treba premagati v razmeroma kratkem času, je bila tura naporna. Kljub temu so vsi udeleženci vzpon in spust opravili brez problemov, kar kaže na njihovo dobro pripravljenost.

Oglejte si tudi