Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

PLANINSKI VEČERI PD NAZARJE

 

 

Planinski večeri PD Nazarje so v polnem teku. V sredo, 20. januarja nam je Drago Kladnik predstavil Patagonijo, deželo na koncu sveta.

Kot smo lahko slišali iz njegovega predavanja, je Patagonija deželo neizmernih prostranstev, obsežnih ledenikov, smaragdnih jezer in strmih gora.

Poleg tega je tudi dežela v jeseni barvitih gozdov, orkanskih vetrov, obilnih padavin in brezštevilnih mavric. Za popotnike, ki si želijo z nahrbtniki na ramah ogledati njene veličastne gore, je dobro poskrbljeno, le cene v počivališčih so močno zasoljene.

Opisal nam je številne znamenitosti, ki sta jih obiskala z ženo. Kot planince so nas zelo navdušili pogledi na strme gore. Najbolj znani sta Cerro Torre in Fitz Roy, proti katerima sta se podala iz turističnega mesteca El Chaltén.

Predstavil nam je tudi zanimivo rastlino kalafate (Berberis buxofila), simbol Patagonije, saj pravijo, da kdor uživa njene plodove, si želi to lepo pokrajino ponovno obiskati. Spominja na borovnico, čeprav je sorodnica češmina.

 

Naslednji planinski večer bo v sredo, 27. januarja, ko bomo gostili dr. Petra Skoberneta, vrhunskega naravovarstvenika. V predavanju Ali je Zlatorog res zapustil kraljestvo Triglava? nam bo predstavil Triglavski narodni park.

Več o planinskih večerih najdete na naši spletni strani.

Vstop na vsa predavanja je prost.

.

Povezave

PD Nazarje

Oglejte si tudi