Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
-0°C
SOB.
19°C
3°C
Oceni objavo

PLANINSKA ŠOLA NA ZELENICI

Mladinski odsek stonoga pri Planinskem društvu Nazarje je od 11. do 13. avgusta 2014 za mlade planince PD Nazarje organiziral tridnevno planinsko šolo.
Planinska šola je potekala v Karavankah, v Planinskem domu na Zelenici, kjer deluje Gorniški učni center.

 

Šole se je udeležilo 12 mladih planincev, nazarskih osnovnošolcev. Za program in organizacijo so  skrbeli mladinski planinski vodniki našega društva, bilo jih je šest, ki so se tako mojstrili na tem področju svojega delovanja. Vse pa je potekalo pod budnim očesom vodnika in mentorja Primoža Jelšnika.

 

Žal jim je načrtovani planinski turi na Stol in Begunjščico (ter morda na še kakšen vrh, ki jih je tam okoli polno) preprečilo deževno in megleno vreme.

 

Zato so lahko izvedli samo »kabinetni« del planinske šole. Seznanili so se z zgodovino planinstva, planinsko orientacijo, postopki v primeru nesreče v gorah in s prvo pomočjo v gorah. Naučili so se delati s planinsko vrvjo, od osnovnih vozlov do vrvne ograje in varovanja z vrvjo v steni.

 

Zaradi odpadlih izletov so imeli več časa za druženje in za igre, kar pa tudi ni bilo slabo. Ko pa se je vsaj malo zvedrilo, so raziskovali okolico doma.

 

Več fotografij si lahko ogledate na naši spletni strani.

Povezave

PD Nazarje

Oglejte si tudi