Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
19°C
3°C
Oceni objavo

NA PLANINSKIH VEČERIH JE ZANIMIVO IN ZABAVNO

Tradicionalni planinski večeri Planinskega društva Nazarje so v polnem teku. Do sedaj smo spravili pod streho tri predavanja z različno vsebino, štiri pa nas še čakajo.
Vera Slokan nam je predstavila, kako so potekali društveni izleti v lanskem letu, družina Orosel nam je približala otok Tenerife, ki je del Kanarskih otokov, Jani Bele nas je poučil, kako se pozimi varneje podati v gore.

 

V devetih letih planinskih večerov smo imeli različne goste. Poleg planincev in pohodnikov so nas obiskali tudi potapljači, jadralci, jamarji, kolesarji,... Družina Orosel je bila prva, ki je pripravila svoj večer kot družina. Bili so dobri, še jih bomo povabili.

 

Jani Bele je bil pri nas že drugič. Predavanje je popestril z zanimivimi primeri iz svoje reševalne prakse, predstavil je tudi opremo za gibanje v gorah pozimi. Ker smo bili "pridni", nam je za posladek pokazal še "reportažo" z znamenite turne smuke preko Centralnih Alp "Haute Route". To je petdnevno turno smučarsko potovanje od Chamonixa do Zermatta.

 

V naslednjih četrtkih naš čakajo še štirje zanimivi gostje. Kateri so in kaj nam bodo pripravili, si oglejte na naši spletni strani.

 

Mogoče vas bo zamikalo, da se nam pridružite. Vsekakor bodo vsi dogodki ogleda vredni, saj so gostje zanimivi in kompententni predavatelji.

 

 

 

 

 

foto: Tatiana Golob in Marijan Denša

Povezave

PD NAZARJE

Oglejte si tudi