Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
2°C
NED.
13°C
0°C
Oceni objavo

POTOVANJE VOLKA SLAVCA

Zavod za gozdove Slovenije, območna enota Nazarje, Savinjsko gozdarsko društvo Nazarje in občina Nazarje organizirajo ob 21. marcu, mednarodnem dnevu gozdov predavanje o volku Slavcu.
Vabimo vas na predavanje dr. Huberta Potočnika o volku Slavcu, ki so ga sledili v okviru projekta Projekt SloWolf: Varstvo in spremljanje varstvenega statusa populacije volka (Canis lupus) v Sloveniji (2010-2013). www.volkovi.si

 

Naslov predavanja je

POTOVANJE VOLKA SLAVCA.

Predstavitev bo v četrtek, 19. marca 2015 z začetkom ob 18. uri v veliki dovrani Doma kulture v Nazarjah.

 

V njem nam bo avtor z besedo, sliko (fotografije in video posnetki), zvokom ( audio posnetki) ter drugim gradivom predstavil namen in cilj projekta, biologijo volka in potepanje glavnega junaka naše zgodbe, volka Slavca, ki je dveleten zapustil svoj trop, ter potoval skozi štiri države, da si je našel primerno družico Julijo, ter lani že drugič ustvaril "družino", ki mu sam pravi trop.

 

Dr. Hubert Potočnik je asistent na Katedri za ekologijo in varstvo okolja na Oddelku za biologijo, Biotehniška fakulteta, Univerza v Ljubljani. Izhaja iz Zgornje Savinjske (in Zadrečke) doline.

Na projektu je sodeloval kot koordinator akcije spremljanja populacije volkov in raziskoval prostorsko razširjenost, številčnost in razmnoževalni uspeh volkov pri nas.

 

S predavanjem obeležujemo 21. marec, mednarodni dan gozdov.

 

Vir fotografij z dovoljenjem:  www.volkovi.si | Spletna stran projekta SloWolf

Oglejte si tudi