Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Družabno srečanje za starejše krajane

V mesecu oktobru praznuje svoj praznik Krajevna skupnost Šmartno ob Dreti, to je ena od treh krajevnih skupnosti v občini Nazarje. Med drugimi dogodki pripravijo tudi srečanje, namenjeno krajanom, starejšim od 70 let. Dogodek skupaj organizirata tamkajšnji odbor krajevne skupnosti in odbor Rdečega križa.

Letošnje srečanje se je odvijalo v sredo, 14. oktobra. Pričelo se je z mašo v farni cerkvi sv. Martina, nadaljevalo pa v večnamenskem prostoru podružnične osnovne šole. Učiteljice in učenci ter vzgojiteljice in malčki iz vrtca so pripravili prikupen kulturno-zabavni program. Prisotne, med katerimi so bili tudi župan Občine Nazarje Matej Pečovnik, ravnateljica Osnovne šole Nazarje Vesna Lešnik in domači župnik Ivan Šelih, je nagovorila predsednica krajevnega odbora Olga Obojnik.

V nagovoru je poudarila, da je s starejšimi ljudmi treba ravnati spoštljivo, z dobroto in razumevanjem ter se jim poskušati prilagajati. Na koncu sta skupaj z enim od učencev najstarejšemu krajanu, to je že vrsto let Štefan Farkaš, podarila šopek in mu voščila še mnogo zdravih let.

Med svojimi sosedi, prijatelji in znanci so se nato starejši v razgibanem vzdušju zadržali še nekaj časa. Za marsikoga med njimi je to ena redkih priložnosti, ko se lahko sreča s svojimi vrstniki. 

Oglejte si tudi