Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Nazarje obiskal minister Dejan Židan

Na povabilo občinskega odbora Socialnih demokratov se je v nazarski občini nedavno mudil minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter predsednik Socialnih demokratov mag. Dejan Židan. Med tistimi, ki so ministra sprejeli, je bil tudi župan Občine Nazarje Matej Pečovnik.

Židan si je v spremstvu predstavnikov občine in svoje stranke najprej ogledal Trgovsko poslovni center TPC Saša, ki ga ima v obrtni coni Prihova Kmetijska zadruga Šaleška dolina. Tam se je pogovarjal z direktorjem zadruge Ivanom Drevom in zaposlenimi v centru.

Kasneje se je v domu kulture srečal s predstavniki Socialnih demokratov širšega Saša območja pa tudi s kmeti. Predstavil je načrte svoje stranke, ki po njegovem tudi na podeželju pridobiva na veljavi in številu članov.

Nato je odgovarjal še na vprašanja kmetov o različnih izzivih, ki jih bo to leto za kmetijstvo Evropske unije kar polno. Minister je predstavil nekatere rešitve tako na področju mlečne pridelave kot pri posameznih razpisih. Ob tem je dejal, da morajo male kmetije, kakršne so na tukajšnjem območju priložnost iskati v dopolnilnih dejavnsotih ter računati na preskrbo predvsem lokalnega trga kmetijskih pridelkov in izdelkov.

Oglejte si tudi