Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

turnir v biljardu

Turnirji v biljardu so med paraplegiki zelo priljubljeni. Posebno še če se igra igra »kmečka osmica«, katera omogoča po predhodnem dogovoru igranje različnih končnic potapljanja črne krogle.

V torek 14. februarja je bil takšen turnir v organizaciji Društva paraplegikov Koroške v centru Planet Tuš na Ravnah na Koroškem. Turnirja, osmega po vrsti, se je udeležilo kar 21 parapleginj in paraplegikov iz 5 pokrajinskih društev: DP Ljubljanske pokrajine, DP Prekmurja in Prlekije, DP Podravja, DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja ter domačega društva DP Koroške. Pred začetkom tekmovanja je ob dobrodošlici tekmovalce nagovoril župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen in jim zaželel kar najboljše rezultate. Posebej pa je poudaril dobro sodelovanje z Društvom paraplegikov Koroške na vseh področjih.

Začelo se je z žrebanjem parov in porazdelitvijo po desetih biljard mizah. Glede na številčno udeležbo, zaradi katere bi izločilni boji predolgo trajali, se je odločilo, da se na začetku igra na eno dobljeno igro in poraženci igrajo repasaž. V četrtfinalu se je že igralo na dve dobljeni igri. V polfinale so po izrednih bojih uvrstili. David Slaček (DP Podravja), Marjan Zupančič (DP LJ pokrajine), Bojan Ciman (DP Prekmurja in Prlekije) in Damjan Hovnik (DP Koroške). Tretje mesto sta si razdelila Bojan Ciman in Damjan Hovnik. V finalu pa je zmagal Marjan Zupančič in tako obranil prehodni pokal Zveze paraplegikov.

Prvič so na tem turnirju podelili poleg priložnostnih nagrad tekmovalcem, prvim trem tudi denarne nagrade, v višini 60/40/20 €. Vodja tekmovanja je bil naš najboljši igralec biljarda Matej Brajkovič, ki je tudi podelil medalje, vodja športa pri Zvezi paraplegikov Slovenije Gregor Gračner pa prehodni pokal. Ob tem bi se zahvalili občini Ravne na Koroškem za praktične nagrade in podporo.

Oglejte si tudi