Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
18°C
5°C
Oceni objavo

TEST ALARMA GOLICA

V soboto, 6.6.2015 je z namenom optimizacije alarmnega sistema, ki opozarja na nevarnost poplavnega vala HE Golica bil izveden TEST SIREN GOLICA. Test se je izvedel v občinah Muta, Vuzenica, Radlje ob Dravi in Podvelka, pri čem se je je glavnina testa opravila v Občini Muta, saj je od 15- tih siren kar 7 siren prav v dolini Bistrice v Občini Muta.

Na testu so poleg Uprave za zaščito in reševanje RS, ki sta jo zastopala predstavnik URSZR dr. Marko Podberšič in regijski poveljnik CZ Alan Matijevič sodelovali še predstavniki podjetja TDI, d.o.o, ki vzdržuje alarmni sistem, ELES, d.o.o., župan Občine Muta Mirko Vošner, poveljnik CZ Muta Jože Meh,  Prostovoljno gasilko društvo Muta ter občani prostovoljci.

Na samem testu se je preizkušala slišnost obstoječega znaka, prenovljenega znaka ter govorna sporočila. Test je potekal od 11.00 do 12.00 ure. Ob 11.00 in 11.05 so se sprožile vse sirene v SIJA Golica, nakar sta se od 11.10 do 11.45 v časovnem razmaku 5 min, prožili sireni Ribogojnica, Bistriški jarek ter Kovaška 11, Sp. Muta, (prožen je bil obstoječ in prenovljen znak ter govor).

Test je bil izveden tako, da so se med "poslušalce" (občani prostovoljci ter člani PGD) razdelili vprašalniki, ki so jih izpolnili glede na vsak posamezen prožen alarm in ocenili slišnost. Poslušalci so bili razkropleni v Bistriškem jarku in Sp. Muti. Zbrali smo 50 vprašalnikov različnih struktur poslušalcev. Na tem mestu se zahvaljujemo vsem sodelujočim prostovoljcem, še posebej predstavnikom Vaških odborov Sp.Muta in Bistriški jarek, posebna pohvala pa velja PGD Muta, saj so na terenu zagotovili preko 20 poslušalcev. Po izvedenem testu je sledil kratek sestanek, kjer smo predebatirali prve odzive. Zbrane ankete bodo služile pripravi analize, ki bo osnova za nadaljne delo.

Občina Muta

Oglejte si tudi