Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
3°C
JUTRI
15°C
1°C
Oceni objavo

ODVAJANJE IN ČIŠČENJE ODPADNE VODE V POREČJU DRAVE- 3.SKLOP

Projekt- Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju reke Drave - Zgornja Drava, Izgradnja kanalizacije v občini Muta in čistilna naprava Muta - Vuzenica"  se bliža koncu. Večina del je že izvedenih. Odpravljajo se napake in pomanjkljivosti. Nekaj del še ni zaključenih. Tako je potrebno dokončati dela na kanalu 1.2 (od centra Spodnje Mute proti Kovačiji), dela na zadrževalnih bazenih ZB1 in ZB2 in zgraditi kanal 3.

Na čistilni napravi Muta - Vuzenica smo že pridobili uporabno dovoljenje za začetek poskusnega obratovanja. Da bomo lahko začeli priključevati stanovanjske objekte na novo zgrajeno kanalizacijo, moramo tudi zanjo pridobiti uporabno dovoljenje. Ocenjujemo, da bo to možno v začetku prihodnjega leta.


Splošni podatki o projektu:

Projekt zajema izgradnjo primarnih kanalizacijskih vodov na območju naselja Zgornje in Spodnje Mute ter Gortine, kakor tudi skupne čistilne naprave Muta – Vuzenica. Gradnja obsega 5,55 km fekalnega voda in 2,34 km tlačnega voda, 3 črpališč, 2 zadrževalnih bazenov in čistilne naprave za 6400 populacijskih enot. Projekt mora biti končan v letu 2015. 

Neto vrednost projekta znaša dobrih 5 mio EUR. Projekt je sofinanciran s strani EU kohezijskega sklada v višini cca. 3,2 mio EUR ter državnega proračuna v višini cca. 0,6 mio EUR. Občino bremeni strošek cca. 1,2 mio EUR. 

Projektant: Hidroinženiring d.o.o. in Hidrosvet d.o.o. iz Ljubljane

Izvajalec projekta: Riko d.o.o. iz Ribnice  in SGP Pomgrad d.d. iz Murske Sobote

Nadzorni inženir: DRI d.o.o. iz Ljubljane

 

 

Predstavljamo vam slikovno gradivo za projekt izgradnja kanalizacije in čistilne naprave v Občini Muta.

Oglejte si tudi