Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

130 LET GASILSTVA NA MUTI- Prenova gasilskega doma

Pred 130 leti je bilo ustanovljeno Prostovoljno gasilsko društvo Muta, kot takratna "Trška brizgalna", potem je bila Požarna bramba in sedaj Prostovoljno gasilsko društvo Muta.
Ponosni smo, da imamo v našem kraju že tako dolgo tradicijo organiziranega varstva pred požari in drugimi nesrečami. Potrebne pa  so stalne prenove vozil,opreme in tudi gasilskega doma.

Sedanji gasilski dom je bil na Muti zgrajen leta 1977. Zgrajen je bil po takratnih standardih, ki pa današnjemu času, ko želimo povsod privarčevati pri energiji ne ustreza več. Odločili smo se, da v  jubilejnem letu v celoti obnovimo gasilski dom.

Streha je že tako puščala, da je ob močnejših nalivih pritekla voda v gasilsko dvorano. S sofinanciranjem občine je streha obnovljena. Veliko energije se izgublja pri starih oknih, zato  jih bo potrebno zamenjati.

V notranjosti garaž gasilci sami polagajo izolacijo, preurejajo prostore in pleskajo, da bi bilo do praznovanja obletnice, ki bo 18. in 19. maja vse dokončano. Vabijo vse člane in tudi druge, ki bi želeli pomogati, da se delu pridružijo. Potrebno bo zamenjati tudi vrata,in to  s takšnimi, ki se bodo hitro odpirala in omogočala čimhitrejši izvoz.

Na našem območju imamo tudi objekt, kjer potekajo vaje za nosilce dihalnih naprav. Tu se urijo gasilci iz cele zveze. Za vaje in za učinkovitejšo delo pri intervencijah želimo nabaviti termo kamero.

Z otvoritvijo turističnega objekta "Mitnica" ob reki Dravi, kjer se odvijajo celoletne aktivnosti, so pred gasilci nove naloge zaščite in reševanja. Da bi bilo delo čimbolj uspešno, je potrebno nabaviti ustrezno opremo. Velik strošek predstavlja predvsem nabava čolna.

Kot vidite smo si gasilci zadali veliko nalog. Veseli smo, da so gospodarstveniki v naši občini in tudi od drugod  pripravljeni pomagat s svojimi prispeki, vendar pa so stroški ogromni, zato bomo zaprosili za pomoč še več sokrajanov. Vsem, ki so že pomagali in še bodo se najtopleje zahvaljujemo.

Povezave

www.pgdmuta.org

Oglejte si tudi