Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

MUČKA BISTRICA NA TV SLOVENIJA

VABLJENI K OGLEDU ODDAJE SLOVENSKI VODNI KROG-MUTSKA BISTRICA

V nedeljo, 2.2.2014 ob 14.45 na 1. programu RTV SLO, ponovitev na 2. programu RTV SLO 4. februarja ob 18.35 in 6. februarja ob 14.55.

 

CV Koncept Multimedija je preteklo leto posnel novo, že 10. sezono oddaje Slovenski vodni krog, ki se predvaja na RTV SLO (Otroški in mladinski program).

Tokrat nas bo dokumentarno- igrana serija popeljala po dolini Mučke Bistrice z novim sovoditeljem, to je MIha Guštin Gušti v vlogi fotografa Roka ter Tina Potočnik, igralka MGL v vlogi voditeljice Ane.

 

Povzetek MMC RTV SLO: Oddaje so zelo dinamične, vsebinsko raznolike in polne čudovitih posnetkov, ki se dopolnjujejo z raziskovanjem skritih kotičkov vodnih bregov Slovenije.

Mutska Bistrica/Mučka Bistrica: V severovzhodnem delu Slovenije teče po Bistriškem jarku potok Bistrica, ki po ozki in meandrasti vodni dolini tiho teče do naselja Muta, kjer se ob Mitnici izlije v reko Dravo. Ob njej je nekaj skritih vodnih znamenitosti in ostankov preteklosti, ki v tej tihi in očem skriti dolini očara še tako zahtevnega vodnega popotnika. Na obeh bregovih potoka se vzpenjajo visoki hribi, poraščeni z drevesi, in strmi skalni previsi. Na teh vrhovih se razprostirajo največji nasadi lip v Sloveniji. Lipa je simbol miru, kar te kraje navdaja z spokojem. V ozadju Bistrice na avstrijski strani pa kot zlovešča nevarnost preži mogočno akumulacijsko zajetje jez Golica, ki grozi z nevarnostjo, da bi se ob potresu ali kaki drugi ujmi podrl. To Ane in Roka ne odvrne od napete poti po Bistriškem jarku.

Foto: CV Koncept

 

Vabljeni k ogledu!

Povezave

www.rtvslo.si

Oglejte si tudi