Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

KINO NA MUTI

Se še spomnite kina na Spodnji Muti- stare "kinodvorane"? Slovenska kinoteka vas vabi, da se odzovete na njihovo povabilo in prispevate čimveč informacij, morda tudi gradivo, o kinu na Muti. Več o vsebini projekta v nadaljevanju.

 

Slovenska kinoteka kot edini nacionalni filmski muzej pripravlja pomemben projekt, poimenovan Kino na Slovenskem. V času, ko digitalna reprodukcijska tehnologija zamenjuje analogno, bo evidentirala in raziskala kinematografe na Slovenskem, pri tem popisala filmsko tehniko, zbrala in pridobila čimveč za slovensko filmsko zgodovino pomembnih dokumentov, izvedla obsežno fotografsko dokumentiranje ter zbrala dragocene spomine in pričevanja ljudi, ki so bili povezani s filmom in kinematografijo na Slovenskem.

To jesen bo Kinoteka prišla v našo občino in zato objavljamo poziv in kontaktno osebo, ki ji lahko sporočite svoje spomine ali predate kakršnekoli informacije, povezane s kinemotografijo na Slovenskem.

 

poziv Slovenske kinoteke: zbiramo filmske spomine!

Filmska tehnika, amaterski filmski posnetki, tiskovine (vstopnice, letaki, plakati, filmske revije), spominki, fotografije, filmske igračke, dokumenti, pogodbe, filmski izrezki ... zbiramo vse, kar je pomembnega za zgodovino filma, tudi zgodbe in pričevanja, zato vas prosimo, da nas pokličete in predstavite svoj košček filmske zgodovine.

 

kontaktna oseba: Martin Podrzavnik

tel.: 01 43 42 514

martin.podrzavnik@kinoteka.si

 

Oglejte si tudi