Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Tenis na mivki v Mozirju

Že 3. leto zapored organizira Mozirje tenis na drugačnem pesku, kot pa so ga navajeni tenisači. Večina igrišč pri nas ima peščeno podlago, tu pa se igra verzija tenisa, ki je prilagojena mivki.
Zgodovina

Začetki tenisa na mivki segajo v 70. leta prejšnjega stoletja kje drugje kot v ZDA in Braziliji. V Evropi je najmočnejši center pri naši sosedi Italiji. V Sloveniji je prvi turnir bil leta 2007. Tenis lahko tako kot odbojko na mivki igrajo prav si, ki si to želijo. 

 

Pravila

 

Igrišče za tenis na mivki je dolgo 16 in široko 8 metrov in je popolnoma enako igrišču za odbojko. Na sredini je z mrežo višine 1,70 m igrišče razdeljeno na dva enaka dela. Za igranje tenisa na mivki se uporabljajo posebni loparji, ki so narejeni prav za igranje tenisa na mivki. Štetje točk je enako kot pri "navadnem" tenisu.Server ima na voljo samo en servis in se izvaja tako da server stoji za osnovno črto, servira pa lahko v celotno nasprotno polje po paraleli ali po diagonali. Če se servirana žoga dotakne mreže in se preko nje odbije v nasprotnikovo polje, se igra nadaljuje  tako kot pri odbojki. Odboj ni dovoljen, tako kot je dovoljen pri tenisu.


Promocija atraktivne igre in nato turnir v dvojicah bo v soboto 25. junija 2015 ob 10:00 na Mozirski plaži - Športni park Mozirje


Fotogalerija s prvega turnirja


Zmagovalci turnirja 2014

Pri moških sta zmagala Miha Avberšek in Uroš Brinovec, pri dekletih pa Lea Wildmann inMarcela Cuderman.

 

 

Oglejte si tudi