Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Ko te učenje obogati in razveseli

Sredi maja, 17. 5., je na žalski mestni tržnici potekal Festival učenja, posebna prireditev v sklopu Tedna vseživljenjskega učenja, ki jo v naši regiji koordinira Ljudska univerza UPI Žalec. Kot se za medgeneracijski center, ki skrbi za vseživljenjsko učenje vseh generacij, spodobi, smo bili tam tudi predstavniki Hiše Sadeži družbe Žalec skupaj z Društvom prijateljev mladine občine Žalec.

Ob naši stojnici so se obiskovalci lahko ustavili in pridobili informacije o naših aktivnostih, poskusili okusno pecivo ali z nami zgolj pokramljali. Mimoidočim so bile na voljo tudi sovice, s katerimi smo zbirali denar za letovanje otrok iz socialno ogroženih družin. Lahko se pohvalimo, da nam je nekaj denarja le uspelo zbrati.

Hiša se ni predstavljala le na stojnici. Tisti obiskovalci, ki so želeli biti bolj aktivni, so se lahko pridružili skupini pod vodstvom Dragice Kulić in v parku preizkusili vadbo Tai-chi. Izredno priljubljeno fizično in duhovno vadbo, ki sicer dvakrat na teden, ob torkih (9.00h) in petkih (8.30h) zjutraj, poteka tudi v naši Hiši. Bolj ustvarjalni posamezniki, pa so se lahko pridružili našima prostovoljkama Keiko Miyazaki in Ini Gržina med risanjem, slikanjem, ustvarjanjem lovilcev sanj in origamija v prijetni senci dreves ob robu parka. Keiko in Ina izvajata delavnice tudi v naši Hiši. Ina delavnico Risanje in slikanje za odrasle vsak ponedeljek ob 10h, Keiko pa delavnico Japonska kaligrafija vsak torek ob 10.30h.

Tudi sicer je na tržnici potekal pester program. Obiskovalci Festivala učenja so lahko prisluhnili Godbi veteranov, Otroškemu pevskemu zboru vrtca Žalec, triu – ki sicer sestavlja več kot tri člane – Du Vrbje ter zborovskim skladbam otrok iz Waldorfske šole Savinja. Zanje so zaplesala dekleta iz OŠ Polzela, predstavniki društva Prej-potem pa so povabili na oder tiste najbolj pogumne, da so se preizkusili v vadbi za starejše na stolih. Mimogrede, naša zvesta obiskovalka Hiše, Vida, ki tudi k nam hodi na številne vadbe, se temu vabilu ni mogla upreti in je z njimi povadila še na stolih.

Dan je minil živahno in pustil mnogo vtisov še po tem, ko smo vsa društva in organizacije – bilo nas je skoraj 20 – pospravili svoje stojnice in se odpravili nazaj k svojemu vsakdanjemu delu. 

Oglejte si tudi