Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Romanje invalidov na Brezje

Skupina za Dobrodelnost dekanije Gornji Grad, ki jo je sestavljajo predstavniki župnijskih Karitasov ali skupin za dobrodelnost ŽS, je v letošnjem letu organizirala obisk na 45. slovensko romanje bolnikov in invalidov na Brezje, ki je bilo 15.6.2013.
Udeležba je bilo zelo dobra, saj se je romanja udeležilo kar 111 romarjev. Zastopane pa so bile skoraj vse župnije. Potovali smo s tremi avtobusi. (Prvi je pobral romarje v Solčavi, Lučah, Ljubnem, Radmirju in Gornjem Gradu; drugi je pobiral v Mozirju, Nazarjah, Rečici, Bočni in Novi Štifti; tretji pa v Mozirju in na Polzeli).

 

Na Brezjah so nas pričakali skavti, ki so v težjih primerih pomagali romarje z vozički prepeljati na prireditveni prostor.  Pripravleni pa so bili pomagati tudi ves čas maše. Ker je bilo precej vroče so nas ves čas oskrbovali z napitki.

 

Mašo je daroval dr. Anton Stres in med mašo smo lahko opravili spoved, maziljenje. Maša je bila za vse udeležence zelo lep dogodek - čustven, saj je bila spremljana z ljudskim petjem in kljub vročini, so se imeli romarji lepo.

 

Po končanem obredu je bilo poskrbljeno za kosilo v bližnjem gostišču. V prijetnem ambientu so romarji izmenjavali vtise sončnega dopoldneva.

 

Popoldne smo si v baziliki ogledali film sestre Tončke, ki jo je ozdravila Brezjanska Mati Marija. Prisostvovali smo tudi na petju litanij v čast Matere Božje, kar je romarje napolnilo z notranjim mirom in novim upanjem.

 

Ob koncu smo prejeli blagoslov zase in za svoje družine.

 

Prijetno utrujeni , polni doživetij, smo v sproščenem klepetu zapuščali prizorišče občasnih čudežev, ki pa niso vedno vidni, ampak so lahko tudi notranja spreobrnenja.

V zraku je bilo čutiti, da smo prejeli bogat blagoslov Matere Marije.

 

Verjamem, da bo ta dogodek ostal v spominu vsem romarjem.

Skupina za Dobrodelnost dekanije Gornji Grad je zelo vesela številčne udeležbe in obljublja, da se naslednjo leto zopet podamo na 46. narodno romanje bolnih in invalidov na Brezje.

 

Vsem, ki ste kakor koli pomagali pri tem dogodku, da je tako lepo uspel, se najlepše zahvaljujemo.

 

Organizacjski odbor

Oglejte si tudi