Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Prvomajska budnica

Tudi letos smo za 1. maj  z godbo opravili tradicionalno bujenje po naši dolini. Pot smo začeli v Mozirju ob 6.00 uri zjutraj. Za naše nove člane, ki so bili letos prvič z nami, je bilo to po njihovem mnenju kar malo zgodaj.

Naša druga postojanka je bila Rečica, nato pa sledi dolga vožnja do Solčave, kjer nas je letos pričakalo res veliko domačinov, s katerimi vsako leto popijemo prvo jutranjo dozo kave, da nam uspe zbuditi vse Savinjčane. Po kavici ter nekaj koračnicah smo se zapeljali do Luč in nato do Ljubnega, kjer smo tudi korakali skozi Novo naselje in trg.

Ko smo uspešno opravili savinjski del, pa smo se zapeljali še na zadrečko stran, kjer je naša prva postojanka pred katedralo sv. Mohorja in Fortunata in kjer dobimo našo prvo malico. Nato smo razveselili še prebivalce doma za ostarele, kateri nas vsako leto sprejmejo z dobro voljo ter tekočino, ker muzikant pač ne sme biti žejen.

Pot smo nadaljevali čez Bočno, Šmartno ob Dreti in se ustavili v Nazarjah, kjer smo igrali kar na dveh mestih. Seveda pa tudi tu ni šlo brez okusne malice, katero vsako leto pripravijo domačini.

Za zaključek naše budnice pa smo zakorakali še po Mozirju, ter si z veseljem privoščili zaslužen sladoled. 

Oglejte si tudi