Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

S FOTOGRAFI NA DUNAJU

Bil je petek, ko smo se podali na Dunaj. Ja,res,prav   berete, na Dunaj.

Iz Ljubljane sta se podali dve skupini  fotografov. Ena iz Iga, druga pa iz DU Ljubljajna Tabor. Tretjo skupino fotografov, udeležencev mednarodnih – medgeneracijskih delavnic MIX&GES smo pobrali v Mozirju Bili smo kaj pisana druščina. Štiri upokojene gospe in en bradati gospod. Z nami so se na pot podale še dve mladenke in en mladenič Pa še gospodična iz ZDUS-a, ki je ves čas skrbela za  naša brezskrbno počutje.

Popotovanje se je pričelo  v veselem klepetu medsebojnega spoznavanja,kmalu pa je klepet v malem avtobusu potihnil in potnice so ob prijetnem brnenju motorja kaj kmalu usnule. Kot fotografi smo seveda zaspance shranili v svoje fotoaparate. Predramili,smo se šele v znanem motelu ob avstrijski avtocesti.

Kratek postanek, osvežilna kavica in ponovno požiranje kilometrov proti avstrijski prestolnici.

Črna noč se je že naredila, ko smo prispeli v morje luči starodavnega Dunaja. Dobri,p nezmotljivi Garvin nas je kaj kmalu pripeljal do hotela Tabor v Taborstrase. Hitro smo se namestili in odhiteli na spoznavni večer z našimi novimi prijatelji iz še štirih držav. Ob večernem prigrizku smo že navazovali prijateljstva z skupinami iz Škotske, Danske,Nemčije in Avstrije.

Kako je pravzaprav svet majhen ! Po kratki ,a mirni noči smo se prebudili v naš prvi dunajski dan. Prav na hitro zaužit zajtrk ( saj je za nekatere bila noč kratka in že se podamo po dunajski ulicah do glasbene šole, kjer sol gostitelji pripravili dvorano za prve delavnice. Eden za drugim smo predstavili svoje foto projekte. Eden bolj zanimiv od drugega. Tudi slovenska predstavitev naloge, ki je bila delo naše Brede,predstavila pa sta ga  Lada in Tilen, je doživel veliko zanimanje in na koncu aplavz.

Prav vzburljivo smo preživeli sobotno popoldne. Popoldanski čas je naša mala slovenska skupinica preživela v raziskovanju znamenitega dunajskega Pratra. Že prihod v Prater je bila mala avantura. Vožnja z tramvajem in  še s podzemno železnico, pa nato še malo peš  in že smo se znašli pred svetovno znanim zabaviščem. Kam najprej ?  Seveda na velikansko razgledno kolo, od koder je pred nami kot na dlani ležal ves Dunaj. Za strah pregnati še dobro dunajsko kavico in nato peš proti hotelu. Da je avstrijska prestolnica ponoči res atraktivna, pričajo fotke, ki smo jih to popoldne posneli 

Povezave

d-u.si/mozirje/

Oglejte si tudi