Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

Šport, ki ga Dolenjska še ni videla ...

V soboto, 18. 2., zvečer se je v Mokronogu odvijal dogodek, ki mu v tem kraju še nič do zdaj ni bilo podobno; odvijala se je namreč tekma v smučanju prostega sloga.
Freestyle smučanje, smučanje prostega sloga, smučanje nove šole, vse to so besede za isti šport, šport, ki je v naši deželi relativno še nerazvit in nepoznan. Smučanje prostega sloga izhaja iz Amerike, razvilo pa se je iz akrobatskega smučanja, s tem da so odstranili večino pravil. Od tu tudi izhaja ime prosti slog, vse namreč delaš po svoji volji. Ta šport bi najlažje opisali kot izvajanje trikov na različnih objektih, ki se nahajajo v tako imenovanih snežnih parkih in jih premorejo vsa sodobna smučišča.

Ker je februarja Dolenjska dobila solidno količino snega, sta se mokronoška freestylerja, brata Kolenc, v njunem kraju odločila manjši skok postaviti kar sama. Na bivšem smučišču v Kuratu so zaletišče, odrivno mizo ter pristanek že poleti izdelali iz zemlje, skakalnico pa sta nato postavila iz snega. Projekt je odlično uspel in je skok presegel pričakovanja, zato se je pojavila zamisel, da bi izvedli še tekmovanje. Povabila sta smučarje iz vse Slovenije. Na pomoč pri organizaciji je priskočilo veliko krajanov in sponzorjev. Veliko so pripomogli tudi mokronoški gasilci, saj so poskrbeli za razsvetljavo, ker se je dogodek odvijal ponoči. Na tekmo je prišlo 12 smučarjev ter zadovoljivo število gledalcev. Tekmovanje je potekalo v prijateljskem duhu in je temeljilo na zabavi, tako da so bili zadovoljni nastopajoči in gledalci. Ob primernem vremenu bo naslednjo zimo zagotovo ponovitev.  

Tim Kolenc

Oglejte si tudi