Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
11°C
2°C
Oceni objavo

Pokalni tekmi v odbojki

Pokalni turnir v odbojki za sezono 2011-2012, ki ga organizira OZ Slovenije se je pričel 17.09.2011. Za nami je že kar nekaj tekem. OK SEP Mokronog je do sedaj že odigral dve tekmi.

V 2. kolu je doma, v športni dvorani Mokronog, odigral srečanje z ekipo Črnuče ACH II in jo premagal z rezultatom 3:1. V prvem setu je bila ekipa iz Črnuč boljša, saj je prikazala bolj odločno in agresivno igro. V nadaljevanju pa so se domači igralci razigrali in prikazali bolj aktivno ter domiselno igro, v kateri so blesteli prav vsi igralci. Ekipa, katere sestav je zelo mlad, saj večina igralcev še ni polnoletnih, je iz seta v set postajala vse bolj razigrana in odločna.Da je bila tekma tudi napeta in da gledalci, ki jih je bilo okoli 50, do zadnjega niso bili prepričani v uspeh domače ekipe, kaže rezultat tretjega seta, ki ga igralci kar niso mogli zaključiti. Set se je igral vse do rezultata 32:34, ko so gostje končno klonili. V tem najbolj zanimivem setu so imeli tako domačini kot gostje kar nekaj priložnosti zmagati, saj so se kar vrstili z zaključnimi servisi.

 

Domači igralci so imeli pri tem več sreče in uspešno zaključili odločilni set. V četrtem hkrati zadnjem setu pa so domači igralci takoj povedli z veliko razliko in prepričljivo zmagali ter se uvrstili v tretji krog pokalnega turnirja. Ekipo je vodil trener Matej Dreža, pri tem pa mu je pomagal Srečko Starič. S prikazano igro svojih varovancev sta bila oba zelo zadovoljna.


V tretjem kolu je ekipa Mokronoga doma odigrala tekmo z ekipo Fužinar Metal Ravne, ki sicer nastopa v II. državni ligi, in jo izgubila z rezultatom 0:3. Tokrat je v ekipi Mokronoga zaigral tudi Peter Savšek. Čeprav so bili gostje izraziti favoriti, pa so domači predvsem v tretjem setu, ki so ga izgubili z rezultatom 21:25, zaigrali povsem drugače ter se povsem približali igri Fužinarja. Ne glede na to, da so tekmo izgubili, so pa preizkusili razne variante igranja ter menjavanje igralskih mest, kar pa se je pokazalo kot dobro, predvsem v ekipi, ki je zelo mlada in neizkušena.

Mišo Hrovat

Oglejte si tudi