Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
11°C
2°C
Oceni objavo

KK TEMPO SIGAS z novim imenom in udeležbi na prvi cestni dirki letos

V soboto 20.4 se je v Domžalah odvijala dirka za pokal Andreja Hauptmana - UE Domžale, ki je štela tudi kot prva dirka za slovenski pokal za amaterje.
V letošnji sezoni se je naš klub preimenoval. Sedaj nosimo ime našega najzvestejšega sponzorja Sigas d.o.o. iz Krmelja. Od sedaj naprej se bomo predstavljali kot Kolesarski klub TEMPO SIGAS.

Na dirko smo se odpravili trije člani KK Tempo Sigas; Aleš Petrič, Simon Cirnski in nov član, ki se nam je pridružil letos, Žiga Dečman. Zanj je bila to tudi krstna dirka.

V začetku je kazalo, da bi nas v začetek dirke pospremil dež a nas je na štartu pričakalo sonce in lepo vreme. Trasa dirke je bila dolga 47km z 6 krajšimi a zelo hitrimi vzponi. Takoj na začetku dirke so se začeli vrstiti številni skoki, ki pa so bili s strani ostalih ekip nevtralizirani. Na drugi klanec se je naredila tudi večja selekcija in kmalu se je videlo kdo so favoriti za zmago. Najboljše s traso se je spopal Aleš Petrič, ki se je do predzadnjega vzpona vozil z najboljšimi nato pa zaradi hudega tempa na klanec malce popustil in je v cilj prišel malo za prvimi s časom 1:12:05 ter zasedel 15 mesto v kategoriji. Simon Cirnski je s traso opravil s časom 1:20:40 ter prikolesaril v cilj kot 23 v kategoriji. Žiga Dečman  je v cilj prikolesaril kot 31 v kategoriji.

Oglejte si tudi