Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
12°C
JUTRI
16°C
3°C
Oceni objavo

1. Kvalifikacijski turnir - Heinken open

V Mokronogu je 28. 5. potekal 1. kvalifikacijski turnir- Heineken open 2016 v odbojki na mivki. Turnir je bil organiziran tako za moške, kot tudi za ženske dvojke. Beležili smo rekordno število ekip na kvalifikacijskih turnirjih, zmage pa sta se na koncu veselila Domen Kotnik in Sandi Ribič v moški, ter Nina Kontrec in Romana Begovič v ženski kategoriji.

 

V ženski kategoriji je bilo prijavljenih 12 ekip, med katere je bil podeljen prvi paket kvalifikacijskih točk. Ekipe so bile z žrebom razdeljene v 4 skupine s po tremi dvojkami, od katerih sta se prvi dve ekipi uvrstili v četrtfinale. V polfinalu so tako zaigrale dvojke Zakšek/Vidovič proti Kontrec/Begovič in Gostinčar/Kobilca proti Seničar/Fekonja. Obe tekmi sta bili izenačeni, a v finale se je uspelo uvrstiti dvojkama Kontrec/Begovič in Kobilca/Gostinčar. V tekmi za tretje mesto sta zmagali Mateja Seničar in Nataša Fekonja, končne zmage pa sta se veselili Nina Kontrec in Romana Begovič.

 

Pri moških je na turnirju sodelovalo 16 ekip, od tega 5 domačih, ki so tekmovale v sistemu dvojne eliminacije. Skozi redni del sta se v polfinale uvrstili dvojki Ribič/Kotnik in Felkar/Borlinič, skozi repasaž pa sta polfinale zapolnili še dvojki Erpič/Kosmina in Akrap/Novljan.

 

Oba polfinalna obračuna sta bila napeta in na visoki ravni. Prvo tekmo sta dobila Sandi Ribič in Domen Kotnik, v drugem polfinalu pa je po treh nizih slavila dvojka Akrap/Novljan, ki je premagala do takrat še neporaženo dvojko Felkar/Borlinič. Na koncu sta tretje mesto po treh setih osvojila slednja, ki sta bila boljša od dvojke Erpič/Kosmina. V finalu sta boljšo igro prikazala Ribič/Kotnik, ki sta z 2 : 0 premagala ekipo Akrap/Novljan.

 

Po turnirju smo organizirali ogled finale lige prvakov v nogometu na velikem platnu.

Oglejte si tudi