Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

V vrtcu na Trebelnem je zadišalo po Miklavžu

Zopet smo zakorakali v veseli december, ki nas s svojo čarobnostjo popelje v prelep pravljični čas poln veselja in radosti. V oddelku Smrkci na Trebelnem smo poskrbeli za praznično dekoracijo in postorili vse potrebno za prihod dobrih mož, ki nas v tem času obiščejo. V pričakovanju Miklavža smo v našo sredino povabili članice Društva podeželskih žena Tavžentroža iz Trebelnega, da nam priskočijo na pomoč pri peki Miklavževih parkljev.

Gostili smo predsednico društva, gospo Lojzko Sinur in članico, gospo Cvetko Mejak. S svojimi izkušnjami in dobro voljo sta nam polepšali še en predpraznični dan. Skupaj smo zamesili kvašeno testo, ga pustili shajati in nato oblikovali vsak svojega parklja, ga premazali in dopolnili s suhim sadjem ter pripravili za peko.

Za pomemben del je poskrbela tudi naša kuharica Ana, ki jih je ravno prav spekla. Tako so nastali ne samo lepi, temveč tudi zelo okusni parklji. Otroci so bili navdušeni nad rezultati in vsak je z velikim veseljem odnesel svojega parklja domov poizkusiti tudi staršem.

Ob tej priložnosti bi se rada prav lepo zahvalila članicam Društva podeželskih žena Tavžentroža, ki so se odzvale našemu vabilu in nam prinesle v igralnico veliko veselja in prijetnih trenutkov ob druženju in ustvarjanju. Tako prijetnih sodelovanj si želimo tudi v prihodnje.

Jerneja Rojc,  oddelek vrtca na Trebelnem

Oglejte si tudi