Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
11°C
2°C
Oceni objavo

Pojdiva s knjigo v svet

 

Ustvarjalne delavnice  so program Društva za zdravje in sožitje v družinah  Trebnje, v okviru projekta Zdrava občina in občina medčloveških odnosov. Program v mesecu oktobru izvajamo že nekaj let in pri tem obiščemo otroke v občinah Trebnje, Mokronog – Trebelno, Mirna in Šentrupert. Letos smo delavnice izvajali na Trebelnem, v Šentrupertu, na Mirni, v Dobrniču, Nemški vasi in v Selah pri Šumberku.

 

Rdeča nit letošnjega srečanja je bila Pojdiva s knjigo v svet. Na to temo  smo  izvajalke delavnic otrokom ponudile lutkovno predstavo v obliki mini teatra Nekoč je bila... Preko predstave smo otroke popeljale v domišljijski svet, ki so ga podoživljali tudi v delavnicah. Otroci in njihovi starši so se lahko udeležili glasbene animacije, likovne, družabne in raziskovalne  delavnice, kjer so izdelovali lutke, avtomobil na lastni pogon, preigravali igrice za najmlajše in malo starejše ter izdelali svojo prstno lutko.

Starši so se z otroki ob delu veliko pogovarjali, izmenjavali so mnenja s soudeleženci in mentorji delavnic. Skupaj smo stkali prijetno, prijateljsko vzdušje, polno veselja in pozitivne energije.

Kljub obilici priprav in vložene energije, smo ustvarjalke domov odhajale polne lepih vtisov, saj so nam zadovoljni obrazi otrok in hvaležni starši polepšali delavno popoldne.

                                                                  

                                                                                                                    Vzgojiteljice in učiteljice OŠ Mokronog

Oglejte si tudi