Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
6°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

PRAZNOVANJE JEZIKOVNE RAZNOLIKOSTI NA OŠ MOKRONOG

Evropski dan jezikov, ki ga praznujemo 26. septembra, smo na OŠ Mokronog že tradicionalno obeležili s prireditvijo. Od leta 2001, ki ga je Svet Evrope razglasil za evropsko leto jezikov, je 26. september evropski dan jezikov.  To je prav poseben dan, ko praznujemo jezikovno raznolikost v Evropi in spodbujamo učenje jezikov. Na naši šoli se učenci že v prvem razredu srečajo z angleščino, nekaj let kasneje se lahko preizkusijo tudi v učenju nemščine in nekateri zraven spoznavajo še španščino.

Letošnja prireditev je bila glasbeno obarvana. Najmlajši so prepevali v angleščini in zraven še malo zaplesali, večji pa so imenitno repali v angleščini. Predstavniki oddelkov so se med sabo pomerili tudi v kvizu. Ali veste, koliko jezikov govorimo na tem svetu? Kateri jezik ima največ govorcev? Kam segajo začetki slovenščine? Naši učenci vejo in so se na kvizu odlično odrezali.

Tako kot je pomembno, da se učimo tujih jezikov, tako je tudi pomembno, da en dan v letu praznujemo in se spomnimo na kulturno in jezikovno raznolikost Evrope in seveda tudi našega okolja in šole.  

Aktiv za tuje jezike

Oglejte si tudi