Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
3°C
JUTRI
18°C
3°C
Oceni objavo

POTEK VELJAVNOSTI OROŽNIH LISTOV ZA LOV IN ŠPORT V LETU 2012

Upravna enota Trebnje obvešča imetnike orožnih listov, da v letu 2012 poteče veljavnost večini orožnih listov izdanih za lov in šport. Zato državljane, ki imajo stalno prebivališče na območju Upravne enote Trebnje pozivamo, da v izogib morebitnim zapletom pri nošenju orožja, preverijo veljavnost svojih orožnih listov ter vlogo za podaljšanje vložijo vsaj mesec dni pred datumom poteka veljavnosti orožne listine.

 

V postopku podaljšanja oziroma zamenjave orožne listine pristojnemu organu ni potrebno preverjati vseh pogojev iz drugega odstavka 14. člena Zakona o orožju (Uradni list RS, št. 23/2005 Zoro- UPB1 in 85/2009), obvezno pa mora upravni organ preveriti morebitne zadržke javnega reda in zanesljivost prosilca. V kolikor ne bo ugotovljenih zadržkov in bo imetnik izpolnjeval vse zakonske pogoje, mu bo izdan nov orožni list.  

 

Vlogi za podaljšanje oziroma za zamenjavo orožnega lista je potrebno predložiti predhodno izdan orožni list in fotografijo v velikosti 35 x 45 mmv črnobeli ali barvni tehniki  ter plačati upravno takso po Zakonu o upravnih taksah, ki znaša: po tar.št. 1 v znesku 4,21 EUR in po tar.št. 17 tč.1e v znesku 25,21 EUR, in sicer ne glede na število kosov orožja, ki je vpisano v potekli orožni list in ima status registrirano ter tiskovino v višini 13,10 EUR, skupaj 42,52 EUR.

Oglejte si tudi