Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za nedelja, 04.12.2016

pretežno jasno
Ponoči bo na jugozahodu zmerno do pretežno oblačno, drugod delno do pretežno jasno. Zjutraj bo po nekaterih nižinah nastala megla ali nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do -3, na Primorskem do 6 stopinj C.
-2°C | 4°C
torek, 05.12.2016
-2°C | 4°C
sreda, 06.12.2016
1°C | 9°C
četrtek, 07.12.2016
-2°C | 6°C
Opozorila
Sobota, 3.12.2016 ob 16h
Dodatnega opozorila ni.
-2°C
4°C
pretežno jasno
Nahajaš se tukaj: Novice Obvestila Društva

Razstava kruha


DRUŠTVA

| |
09.12.2011      12:47
A A

Razstava kruha



Deli:

Članice DPŽ Tavžentroža smo 24. novembra organizirale 1. društveno ocenjevanje kruha iz različnih vrst žit. Kruh, kot pomembno vsakdanje živilo ima na podeželju še kako živo tradicijo peke v krušni peči. Na ocenjevanje smo prinesle različne vrste kruha: pšenični, rženi, kruh iz drugih krušnih žit, mešani kruh, kruh posebnih vrst in praznični kruh. 

Komisija za ocenjevanje  v sestavi Valerije Pureber, Anice Pajer in Verščaj Beti (predsednica), so ocenile vseh 59 vzorcev kruha. Zlato priznanje je prejelo 34 članic, 22 srebrno, 3 pa bronsta priznanja. Iz krajevnih odborov Mokronog in Trebelno so priznanja prejele naslednje članice:

Zlata priznanja: Anica Sinur, Milka Grabnar, Marija Lamovšek, Jožefa Grabnar, Bernarda  Brajer in Vida Miklič (dve zlati priznanji), Cvetka Mejak, Lojzka Sinur, Majda Lenarčič in Milena Cvetan.
Srebrna priznanja: Jožica Repše, Milena Grabnar, Mili Kos, Majda Lenarčič, Ivica Kocjan Anderlič in Lojzka Bregant.
Bronasto priznanje pa je prejela Ivanka Popit

Tavžentrožce smo ocenjeni kruh postavile na ogled širši javnosti  v trebanjski Baragovi galeriji.
  





Povezani članki
0 (Bodi prvi!)
Oceni članek
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Mokronog-Trebelno!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!