Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za ponedeljek, 27.02.2017

pretežno oblačno
Ponoči in zjutraj bo precej oblačno. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 2, ob obali okoli 5 stopinj C.
2°C | 15°C
torek, 28.02.2017
5°C | 14°C
sreda, 01.03.2017
2°C | 14°C
četrtek, 02.03.2017
2°C | 16°C
Opozorila
Nedelja, 26.2.2017 ob 18h
Dodatnega opozorila ni.
2°C
15°C
pretežno oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Obvestila Društva

Razstava kruha


DRUŠTVA

| |
09.12.2011      12:47
A A

Razstava kruha



Deli:

Članice DPŽ Tavžentroža smo 24. novembra organizirale 1. društveno ocenjevanje kruha iz različnih vrst žit. Kruh, kot pomembno vsakdanje živilo ima na podeželju še kako živo tradicijo peke v krušni peči. Na ocenjevanje smo prinesle različne vrste kruha: pšenični, rženi, kruh iz drugih krušnih žit, mešani kruh, kruh posebnih vrst in praznični kruh. 

Komisija za ocenjevanje  v sestavi Valerije Pureber, Anice Pajer in Verščaj Beti (predsednica), so ocenile vseh 59 vzorcev kruha. Zlato priznanje je prejelo 34 članic, 22 srebrno, 3 pa bronsta priznanja. Iz krajevnih odborov Mokronog in Trebelno so priznanja prejele naslednje članice:

Zlata priznanja: Anica Sinur, Milka Grabnar, Marija Lamovšek, Jožefa Grabnar, Bernarda  Brajer in Vida Miklič (dve zlati priznanji), Cvetka Mejak, Lojzka Sinur, Majda Lenarčič in Milena Cvetan.
Srebrna priznanja: Jožica Repše, Milena Grabnar, Mili Kos, Majda Lenarčič, Ivica Kocjan Anderlič in Lojzka Bregant.
Bronasto priznanje pa je prejela Ivanka Popit

Tavžentrožce smo ocenjeni kruh postavile na ogled širši javnosti  v trebanjski Baragovi galeriji.
  




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Mokronog-Trebelno!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!