Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
6°C
ČET.
11°C
2°C
Oceni objavo

OCENJEVANJE VIN V BITOVSKi GORi

Koncem januarja so se vinogradniki vinske gorice Bitovska gora zbrali na že devetem srečanju vinogradnikov. Razglasili so najboljša pridelana vina letnik 2011 ter okronali kralja cvička in cvičkovo princeso.

 Na letošnjem ocenjevanju je bilo zbrano rekordno število vzorcev vin in sicer 48. Največji delež sta predstavljala cviček in dolenjsko belo vino, sledili sta frankinja in žametna črnina, manj pa je bilo vzorcev sortnih vin.

Od leta 2004, ko se je pričelo z ocenjevanji vin v Bitovski gori, pa do letošnjega ocenjevanja, se je število vzorcev vin več kot podvojilo, kar kaže na to, da je zanimanje vinogradnikov za tako lokalno ocenjevanje pa tudi za druženje vsako leto večje. Tudi letos so vinogradniki menili, da so vina v Bitovski gori več kot odlična.

Letošnje leto se je prvič zgodilo, da sta si prvo mesto delila dva pridelovalca cvička. Vinogradniko so tako za kralja cvička okronali Alojza Stariča, za cvičkovo princeso pa Mašo Cvetan.

Druženje se je po razglasitvi rezultatov nadaljevalo ob pogostitvi, za katero je bil kot vsako leto zadolžen izbran vinogradnik. Manjkal pa ni niti zvok harmonike, ki je poskrbel za veselo vzdušje.

                                                                                                                      Jerneja Dragan

Oglejte si tudi