Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

18. VORANČEVA POT od Mokronoga do Pijane gore, 18.10.2014

V čudovitem sončnem jesenskem dnevu se nam pridružite na 18. Vorančevi poti od Mokronoga do Pijane gore. Pohod po čudoviti dolenjski pokrajini bo obogaten z lokalno kulinariko in prijetnim druženjem. Dan začnite z obiskom kramarskega sejma v trškem jedru Mokronoga.
Jesen nam da paleto toplih barv, ki se razlivajo po naravi. Po vinogradih se oglašajo še zadnji brentači in klopotci, ki preganjajo vsiljivce na grozdih. In takrat je tudi Vorančeva pot od Mokronoga do Pijane gore, tretjo soboto v oktobru, tokrat 18. 10. 2014.

 

Štart je tudi letos tradicionalno pred Gostilno Deu ob 8. uri, nato pa nas bo pot vodila po vinskih goricah od Mokronoga, Svetega Vrha, Malkovca, Slančjega Vrha, Telč do Pijane gore.

 

Lahkoten pohod nam omogoča, da tu pa tam postanemo, si privežemo dušo in spočijemo pogled v slikoviti naravi, ki se nam ponuja na vsakem koraku. Takrat bomo te kraje doživeli tako kot Voranc sam pred mnogimi leti. In ker bo letos Vorančev pohod že 18. po vrsti, pridimo v čim večjem številu, saj je to tudi priložnost za druženje, klepet s prijatelji in znanci. In vsakdo, ki je enkrat že bil, se vedno rad vrača. In zakaj?

 

Ker te ljudje v teh krajih gledajo v oči! Zaradi tega se počutiš domače, sproščeno, morda celo razvajeno, zagotovo pa veš, da boš še prišel (Stane Peček).

 

Prijavnina za odraslega znaša 10 evrov oziroma 5 evrov za otroke in vključuje okrepčila ob poti, malico ob zaključku poti na Pijani gori ter prevoz nazaj do Mokronoga. Prva organizirana vožnja avtobusa iz Pijane gore bo ob 13.30, druga pa ob 14.15.  

 

Izkoristite čudovit sončen jesenski dan v prijetnem druženju in rekreaciji. Prijazno vabljeni !

 

In še namig za začetek dneva. Pohodniška sobota se bo zgodaj zjutraj prebudila s tradicionalnim kramarsko živinskim sejmom, ki že vse od časa Marije Terezije poteka v trškem jedru Mokronoga, neposredno ob štartu Vorančeve poti, vsako tretjo soboto v mesecu. Obiščitega ga še pred štartom Vorančeve poti. 

Oglejte si tudi