Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
3°C
SOB.
21°C
4°C
Oceni objavo

16. mednarodni festival "(ah), TE ORGLICE"

Vljudno vabljeni, da se udeležite dvodnevnega 16. mednarodnega festivala ustnih harmonik "(ah), TE ORGLICE", ki bo v Trebnjem, v petek, 27. februar 2015 in pa v Mokronogu v soboto, 28. februar 2015.

 

 

V petek bo Glasbeni večer z Duo Romance iz Pariza ob 19.30 uri v Galeriji likovnih samorastnikov Trebnje.

 

V duu igrata Antoine Le Roux – nadarjeni francoski solist na kromatični ustni harmoniki in Nami Miyata – Japonka, ki živi v Parizu ter igra ustno harmoniko in klavir. Izvrstna glasbenika imata v kroniki nastopov zapisanih veliko dvoran v evropskih in drugih mestih.

Vstop prost.

 

V Sobota pa bo od 10. do 12. ure v Upravno-kulturnem središču Mokronog potekal seminar Kako na ustno harmoniko/orglice igrati blues.

 

Seminar bo vodil mojster Antoine Le Roux. Brezplačni praktični seminar, ki bo potekal v angleščini, bo prevajan v slovenščino. Zainteresirane prosimo, da se na seminar prijavite po e-pošti na oi.trebnje@jskd.si ali na tel. št. 07 348 12 50.

 

Po seminarju bo Revija ustnih harmonikarjev/orgličarjev, od 14. do 17. ure. Na reviji se bo samostojno ali v skupinah predstavilo več kot 80 nastopajočih iz cele Slovenije ter tudi Hrvaške. Vstop na revijo je prost.

 

Po reviji pa bo še Gala koncert z gostoma Duo Romance, ob 18. uri. Na gala koncertu se bodo predstavili orgličarji, nastopila pa bosta tudi gosta Duo Romance iz Francije. Vstopnina 3,5 eur.

 

V času festivala bo v avli prodajna razstava najrazličnejših ustnih harmonik podjetja Melodija Glasbila iz Mengša.

 

Organizatorji: JSKD Območna izpostava Trebnje, ZKD Trebnje, KUD Emil Adamič Mokronog.

Festival omogočajo: Občina Mokronog-Trebelno, Občina Trebnje, CIK Trebnje, Glasbena šola Trebnje, KZ Trebnje, Klub odbojke na mivki Mokronog.

Oglejte si tudi