Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
11°C
2°C
Oceni objavo

Lokalna cesta v Ornuški vasi uradno predana svojemu namenu

ORNUŠKA VAS − V petek, 11. maja, je potekala otvoritvena slovestnost, na kateri so uradno predali namenu obnovljeno križišče pri gasilskem domu in odsek lokalne ceste v Ornuški vasi.
Občina Mokronog-Trebelno je v sklopu razvojnega programa izpeljala še enega izmed večjih investicijskih projektov, vrednega okoli 250.000 evrov, katerega izvajalec je bilo podjetje Rekon d.o.o. iz Ivančne Gorice.

Rekonstrukcija 450-metrskega odseka lokalne ceste v Ornuški vasi je bila po besedah župana Antona Mavra pomembna zaradi " večje varnosti vseh udeležencev v prometu, še zlasti najmlajših". Navkljub neuspelim dogovorom z lastniki obcestnih zemljišč, je vas postala "moderna", saj so na obnovljenem odseku z javno razsvetljavo pridobili tudi pločnik, kanalizacijski vod za meteorno in fekalno vodo, optični kabel in odvodne kanale. Na novo urejeno križišče pa bo gasilcem omogočilo tudi hitrejši in lažji izvoz z (novim) gasilskim vozilom. "V prihodnje bi si želeli še avtobusni postajališči z nadstrešnicama," je o načrtih povedal občinski svetnik in krajan Marjan Starič.

 

Otvoritveni kulturni program, ki ga je povezovala Polona Ajdič, so zasnovali učenci podružnične šole Trebelno in vaški harmonikaši, ki jih je v tej vasi kar pet. Slavnostni prerez traku je bil v rokah župana Mavra, direktorja podjetja Rekon d.o.o., Milana Rojca in dveh najstarejših krajanov, g. Martina Puclja in g. Antona Stariča. Po končanem kulturnem programu so gospodinje priprave še pogostitev za obiskovalce.

O tem, kako pomemben projekt je bil izpeljan, pa bo pokazal čas. Vsem uporabnikom tega odseka pa predvsem varno in srečno vožnjo. D. R.

Oglejte si tudi