Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
7°C
SOB.
26°C
5°C
Oceni objavo

Ustanovna seja Občinskega sveta

Enajst članov občinskega sveta Občine Mokronog-Trebelno se je včeraj sešlo na prvi, ustanovni seji v novem mandatu. Le trije so - v primerjavi s prejšnjim mandatom - novi.

 

Volilna udeležba na volitvah je bila 52,4-odstotna, kar pomeni, da je svoj glas oddalo 1334 od 2546 volilnih upravičencev. Najvišja volilna udeležba je bila v volilni enoti 8 (66,21 %), najnižja pa v volilni enoti 7 (35,77 %). 

 

Za župana Občine Mokronog-Trebelno je bil izvoljen za nov, tretji mandat Anton Maver, ki je prejel 72,46 % glasov.

 

V občinskem svetu pa sedijo Alojz Kocjan, Elizabeta Žlajpah, Gregor Škoporc, Marko Kostrevc, Milica Korošec, Marjan Starič, Franc Dragan in Rafael Eržen ter novi člani Janez Bregant, Franc Glušič in Ana Vene. Slednja je kot najstarejša članica novoizvoljenega občinskega sveta sejo tudi vodila.

„Pri uresničevanju programa bomo dajali še posebej pomemben poudarek štirim programskim sklopom. Ti so: ohrajanje in rast v občini delujočih gospodarskih in poslovnih subjektov in vzpostavitev pogojev za razvoj podjetništva v poslovni coni na Puščavi, reševanje okoljske problematike, vezane na različne infrastrukturne programe, oblikovanje in izgradnja novih turističnih produktov s ciljem razvijanja širše prepoznavne destinacije Mirnska dolina in pa večja podpora programom s področja družbenih in društvenih dejavnosti,“ o prioritetah pravi župan Anton Maver, ki je čeraj začel svoj tretji županski mandat. (- pripeta tonska izjava Antona Mavra)

V komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja so na prvi seji imenovali Milico Korošec (predsednica) ter Alojza Kocjana, Ano Vene, Elizabeto Žlajpah in Rafaela Eržena, sejo pa je z nagovorom zaključil župan, ki verjame, da bodo tudi v tem mandatu vsi člani občinskega sveta delali v dobro vseh občanov, pri tem pa se morajo zavedati, da vseh pričakovanj tudi zaradi omejenega proračuna ne bo mogoče uresničiti.

 

Avtor: PK

Vir: Občina Mokrong-Trebelno

Oglejte si tudi