Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Sprejet prostorski načrt

Občinski svet Občine Mokronog-Trebelno je na 19. redni seji sprejel Občinski prostorski načrt. Dokument je bil v pripravi pet let in pol, prinaša nova stavbna zemljišča in možnosti za razvoj. Potrdili so tudi odloke o ustanoviteljskih pravicah v javnih zavodih in podjetju.

Po sprejetju prostorskega načrta je župan Anton Maver za Radio Krka povedal: "S sprejetjem prostorskega akta zaključujemo več kot pet in pol letno burno usklajevanje novega občinskega prostorskega načrta. Za našo občino to pomeni začetek nekega novega obdobja, pomeni prehod v tretjo generacijo prizadevanj in uresničevanj vizije razvoja občine. Tako bomo lahko začeli uresničevati svoj sen o novi podjetniški coni, skupaj z njo pa bodo domači in tuji podjetniki laže in bolj smelo načrtovali razvoj obstoječih in novih dejavnosti.“


Novi OPN bo pravnomočen konec leta. Postopki legalizacije in pridobivanj dovoljenj za novogradnje se bodo tako lahko začeli. Nove stanovanjske cone so najprej predvidene na območju vzhodno od trškega jedra v Mokronogu, v velikosti približno 2 ha, območje med državno in Florijansko cesto v Mokronogu pa bo zaradi varovanja naselbinske dediščine dovoljeno urejati postopno, to je iz jedra navzven. 

Oglejte si tudi