Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
4°C
NED.
26°C
6°C
Oceni objavo

Septembra je na sejmu v Mokronogu zadišalo po kavi

JSKD OI Trebnje v sodelovanju z Občino Mokronog-Trebelno pripravlja serijo sobotnih sejemskih delavnic. Junija
se je tako že odvila delavnica na kateri so udeležencu izdelovali Mokronožca, zaščitni znak tradicionalne prireditve Kresna noč.
Septembra smo našo delavnico delavnico odeli v jesenske barve. Mentorici Tanja in Živa Dvornik sta pripravili delavnico slikanja s kavo, ki smo jo poimenovali Po kavi diši. Poleg kave so udeleženci delavnice za različne barvne odtenke uporabljali še kurkumo in rdečo papriko. Domiselna uporaba sestavin, ki se najdejo v vsaki kuhinji je obiskovalce navdušila in se bodo tudi doma še preizkušali v tej ustvarjalni tehniki. Poleg otrok so delavnico obiskali tudi odrasli, ki so se opazovali mlade umetnike pri ustvarjanju in se pri tem okrepčali s kavo.

Delavnico je vodila Živa Dvornik. Mlada umetnica iz Mokronoga, ki je pred kratkim dopolnila 18 let je februarja v sklopu Medobčinske občinske proslave občin Mirna, Mokronog-Trebelno, Šentrupert in Trebnje prvič razstavljala svoj umetniški opus v avli UKS Mokronog. Od tam se je razstava selila v avlo CIK Trebnje in na Ekonomsko šolo v Novem mestu, kjer Živa obiskuje program medijski tehnik. Razstava je septembra na ogled na Višji strokovni šoli na Ekonomski šoli v Novem mestu.


Oktobra vas ponovno vabimo na sejemsko delavnico v Mokronog!

Oglejte si tudi