Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Delavnice na Trebelnem: Izdelki iz ličkanja

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Trebnje, je v sezoni 2016/17 v sodelovanju z Občino Mokronog-Trebelno in uni. dipl. etnologinjo in kult. antropologinjo Alenko Stražišar Lamovšek pripravila sklop delavnic na Trebelnem, kjer predvsem obujamo spomine na stare čase.
Delavnice na Trebelnem so se začele novembra z delavnico, kjer so otroci izdelovali hišnega duhca. 
Na decembrskem srečanju pa smo izvedeli kako je bilo nekoč, ko igrač ni bilo in so jih otroci in starši izdelovali iz tistega kar so imeli pri roki. Iz ličkanja smo izdelali lično punčko in ptička, ki ju lahko uporabimo bodisi kot praznični okrasek bodisi kot obesek za jelko. Izvedeli smo, da je imelo ličkanje veliko uporabno vlogo, med drugim kot polnilo za postelje in kot omelo za krušne peči.
Vabimo vas na januarsko srečanje, ki bo potekalo drugi torek v mesecu, 10. januarja 2017, ob 17. uri, v Večnamenskem domu na Trebelnem. Mentorica nam bo predstavila s katerimi igrami so si krajšale dolge zimske večere pretekle generacije. Delavnica je namenjena tako otrokom kot starejšim. Kotizacija za delavnico je 2 eur in vključuje vse materiale in davek. Prijave zbiramo do četrtka, 5. januarja 2017.


Lokalni program omogoča Občina Mokronog-Trebelno. 

Info in prijave:

JSKD Območna izpostava TREBNJE,

Kidričeva ulica 2, 8210 Trebnje T.: 07 348 12 50,

M: 031 472 919.E: oi.trebnje@jskd.si, W: www.jskd.si

Oglejte si tudi