Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
3°C
SOB.
21°C
4°C
Oceni objavo

Cvitarijada 2016


Stalni prijatelji festivala "(ah), TE ORGLICE" v Mokronogu, so tudi letos sodelovali na 2. mednarodnem festivalu Cvitarijada 2016. Društvo Zvuci zavičaja Zadar, ki se zadnja leta udeležuje tudi mokronoškega festivala,  je v okviru večdnevne prireditve Noć punog miseca pretekli vikend organizirala in izvedla festivalsko prireditev. 
Na "rivi" Zadra so se med različne izvajalce v svitu lune podali tudi zvoki orglic solistov Janka Mlakarja iz Ljubljane in Sandija Petreja iz Vojnika ter  skupine Sorški orgličarji KUD Oton Župančič Sora pri Medvodah in Glasbene skupine Sejmarji iz Mengša. Slednji so imeli čast organizatorja, da so festival zaključili z izvedbo kar devetih skladb. Z ansambelsko izvedbo v družbi orglic (Marjan Urbanija), citer (Tomaž Plahutnik), klavirske harmonike (Rok Urbanija), kitare  (Jože Teran) in basa (Bojan Batič) so pritegnili domačine in številne goste, domače in tuje, ki dopustujejo v Zadru. Prava atrakcija za oko in za uho so bile poleg malega glasbila – orglic tudi citre. Sejmarji so resnično navdušili in razžarili tudi pete obiskovalcev, da so nekateri ob njihovem nastopu celo zaplesali.

 

Nastopajoči na tem festivalu so bili poleg orgličarjev gostiteljev še izvajalci iz različnih krajev Hrvaške, iz Bosne in Hercegovine ter iz Slovenije. Zadarski novinar je v njihovem mediju upravičeno zapisal, da je mali instrument - orglice povezal Jadran in Alpe.

 
Besedilo in fotografije: JSKD OI Trebnje

Oglejte si tudi