Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

2. EX TEMPORE MOKRONOG-TREBELNO 2016

2.  EX TEMPORE MOKRONOG-TREBELNO 2016

V okviru tradicionalne prireditve Kresna noč je v ta namen v nedeljo, 12. junija 2016, potekal 2. ex tempore Mokronog-Trebelno 2016 pod mentorstvom Ane Cajnko in v organizaciji Zveze kulturnih društev Trebnje ter območne izpostave JSKD, ki se ga je udeležilo 7 slikarjev iz različnih krajev. Od 9. do 17. ure so na papir in platno upodabljali motive s Trebelnega zaradi nepredvidljivega vremena kar v dvorani tamkajšnjega  Večnamenskega doma, nekateri pa tudi v bližini doma.

Ob zaključku ustvarjalnega dne so avtorji navdušili z oddanimi deli, ki bodo na ogled v avli Upravno kulturnega središča Mokronog  v soboto, 25. junija. Do tega dogodka bo imenovana komisija izbrala tudi tri najboljša dela, ki bodo nagrajena, nagrade pa bodo podeljene na osrednjem dogodku Kresne noči.

Udeležence ex tempora so z obiskom počastili župan Anton Maver in nekateri krajani, ki so prišli k maši ter predsednica DU Mokronog gospa  Milica Korošec, članice DPŽ Tavžentroža s Trebelnega, pa so slikarjem pripravile pravo domačo malico.

Za sodelovanje in pomoč pri projektu velja zahvala Občini Mokronog-Trebelno, DPŽ Tavžentroža Trebelno in Okrepčevalnici Vinkl Trebelno.

                                                                                                                                             JSKD OI Trebnje

Oglejte si tudi