Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
3°C
PET.
18°C
2°C
Oceni objavo

Dela v Ornuški vasi v polnem teku

450-metrski odsek lokalne ceste v Ornuški vasi v Občini Mokronog-Trebelno je podjetje Rekon iz Ivančne Gorice začelo obnavljati v začetku meseca. Naložba je ocenjena na 240.000 evrov.

Pred približno dvema desetletjema so v Ornuški vasi zgradili cesto, ki jo občina potem, ko so bili spomladi po več kot letu dni pogajanj z lastniki zemljišč ob trasi načrtovane obnove, sklenjeni dogovori, obnavlja.

 

Na javni razpis za izbiro izvajalca del se je javilo pet podjetij. Najcenejši ponudnik je bil hkrati tudi edini, ki je oddal neprimerno in nepopolno vlogo, zato je bil iz nadaljnega postopka izločen, s preostalimi ponudniki pa je občina skladno z Zakonom o javnih naročilih izvedla pogajanje in kot najugodnejšega ponudnika je nato komisija izbrala podjetje Rekon d.o.o. iz Ivančne Gorice.

 

Cesto in križišče bomo uredili celovito, saj želimo zagotoviti večjo varnost predvsem za pešce, med katerimi je najbolj rizična skupina otroci. Upam pa, da bo pri tem država izpolnila svoje obveznosti in da bomo čim prej dobili vsaj del sredstev, ki nam skladno s 23. členom Zakona o financiranju občin, pripada za letošnje leto. Kajti le v tem primeru bomo lahko poravnali stroške, ki z obnovo te ceste nastajajo,“ je pojasnil župan Občine Mokronog-Trebelno Anton Maver.

Oglejte si tudi