Logo MojaObčina.si
DANES
4°C
2°C
JUTRI
8°C
2°C
Oceni objavo

Lep primer dobre prakse

Kolesarska steza po nekdanji trasi železniške proge je lepa pridobitev tako za rekreativce iz naše občine kot tudi za tiste, ki se po njej pripeljejo iz smeri Slovenj Gradca. Da bi postala še bolj zanimiva in tako privabljala še več domačinov, bi kazalo ob njej še kaj postoriti.
Zares smo lahko ponosni na novo zgrajeno kolesarsko pot, ki poteka od meje Mestne občine Slovenj Gradec in se za sedaj konča pri gostišču Joško v Doliču. Še posebej sedaj, ob toplih pomladanskih dnevih, na njej srečujemo poleg kolesarjev tudi številne pohodnike, naključne sprehajalce, po njej pa se rade podajo tudi mlade mamice z otroškimi vozički.

 

Mestna občina Slovenj Gradec je ob kolesarski stezi na svojem območju postavila številne opozorilne table, napise, ki obveščajo uporabnike, kako se je potrebno gibati na tej poti, ob poti pa so postavljena tudi počivališča s klopmi in otroškimi igrali.

 

Na delu poti, ki pelje po območju Občine Mislinja naletimo le na dva počivališča: ob športnih objektih ŠRD Straže in privatno zgrajeno počivališče ob hiši Jožeta Soviča. V MO Slovenj Gradec so pred kratkim ob kolesarski progi posadili preko 50 sadnih dreves, jih ustrezno zaščitili in na nekaj mestih tudi opremili z napisi, da gre pri tem za učne nasade, ki bodo koristili tudi rekreativcem, ki so uporabniki te proge.

 

Ali ne bi kazalo, da bi tudi Občina Mislinja sledila temu zgledu? To pobudo sem posredoval že županu naše občine. Obljubil je, da bo to idejo tudi proučil in ukrepal, saj za izvedbo te zamisli ni potebnih večjih finančnih sredstev. Upam, da ne bo ostalo le pri obljubi in da bomo kmalu lahko videli ob naši kolesarski stezi posajeno tudi kakšno tipično domače sadno drevo.

 

Pa si še  na priloženih fotografijah oglejte primere dobre prakse iz Mestne občine Slovenj Gradec.

Oglejte si tudi