Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Koroški ribič paraplegik podprvak

Na državnem prvenstvu v ribolovu s plovcem, sede, je drugo mesto osvojil in postal državni podprvak paraplegik Boštjan Javernik iz Društva paraplegikov Koroške.
Na lovni trasi pri kraju Orehovo pri Sevnici na Savi je 13. junija 2015 potekalo državno prvenstvo v ribolovu s plovcem. V organizaciji ZŠIS-POK ga je v sodelovanju Ribiške družine Sevnica izvedlo Društvo invalidov Sevnica

 

Tekmovalke in tekmovalci so lovili v treh kategorijah - moški stoje, moški sede in ženske stoje.

 

Vse zbrane je s pozdravnim nagovorom pred začetkom tekme pozdravil župan občine Sevnica g. Srečko Ocvirk, predsednik DI Sevnica g. Franc Boljte, predsednik RD Sevnica g. Sandi Kosmač in predstavnik ZŠIS-POK g. Primož Jeralič.

 

Tekmovanja sta se udeležila tudi dva člana Društva paraplegikov Koroške, ki sta dosegla odlične rezultate. Sicer pa je državni prvak postal Rudi Centrih DP jugozahodne Štajerske (4659g), državni podprvak je postal Boštjan Javernik DP Koroške (3053g), 3. mesto pa je osvojil Gašper Peček (1026g) DP Dolenjske.

 

Ne smemo pa pozabiti tudi na drugega tekmovalca iz DP Koroške Zdravko Grilca, ki je osvojil zelo dobro 10. mesto (345g).

 

Ko zanimivost naj povemo, da je največ rib na suho potegnila ribička Merc Danica DI Dravograd (8.845g).

 

 

Društva paraplegikov Koroške

Oglejte si tudi