Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
5°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Torkovci pri izviru Pake

Torkovci (rekreativci DU Mislinja) smo letos podaljšali svojo sezono pohodov. Vreme je zadnje dni še kar naprej ugodno za manj zahtevne pohode v bližnja pogorja. Tokrat smo se odločili, da se bomo podali po tematski poti k izviru reke Pake.
Svoj pohod smo pričeli v Srednjem Doliču pri gostišču Repolusk. Tam so domačini postavili tudi lep razgledni pano, na katerem je vrisana celotna trasa tega pohoda. Na startnem mestu se nas je zbralo 23 pohodnikov, kar na začetku poti pa se nam je še pridružila žena predsednika DU Mislinja, ki nas je na svojem domu tudi pogostila s kavo in drugimi dobrotami z domače pečice.

Pot smo nadaljevali po dobro označeni poti do znane kmetije Ošlak, kjer smo se za kratek čas ustavili pri naši znanki Zdenki in nato nadaljevali pot vse do izvira reke Pake. Tam so domačini lepo uredili prostor za pohodnike, na voljo je tudi vpisna knjiga in žig. Krajši postanek za okrepčilo. Nekatere naše pohodnice so imele s seboj cel "arzenal" domačih dobrot, tako da smo lahko nato tako okrepljeni nadaljevali pot preko Tolstega vrha do domačije naše soorganizatorke letošnjih pohodov Silve Sonjak.


Lepo nas je pogostila na domačem dvorišču, nato pa se je nekaj pohodnikov spustilo po markirani poti, ki pelje iz Mislinje na Roglo v dolino, drugi pa smo se pustili ob lepo urejenih domačijah nazaj do našega izhodišča poti pri Repolusku.

Doživeli smo še en čudovit dan v naši neposredni okolici in na koncu ugotavljali, kako malo poznamo našo okolico, ki nudi veliko lepih sprehodov v čudovit hribovski svet Pohorja.

Oglejte si tudi