Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
3°C
PET.
14°C
1°C
Oceni objavo

Rekreativci DU Mislinja tokrat na Slavniku

Letošnji septemberski pohod so rekreativci Društva upokojencev Mislinja namenili pohodu na Slavnik. Lepo vreme jim je tokrat omogočilo preživeti čudovit dan na robu s Primorsko.
Letošnje muhasto vreme ni prav nič naklonjeno pohodnikom v gore. Rekreativci Društva upokojencev Mislinja, ki se v poletnih mesecih redno podajajo v naša in tuja pogorja, so morali tudi na prvi torek v septembru preložiti načrtovani pohod na Slavnik. Teden dni kasneje pa jim je bilo vreme bolj naklonjeno.

 

Že zgodaj zjutraj so jih na poti spremljali topli sončni žarki, na izhodišču njihovega pohoda na Slavnik v naselju Podgorje pa je bil pravi poletni dan. Nič čudnega torej, da so pohodniki na poti proti vrhu med nizko rastočim drevjem iskali senco in si pogosto brisali preznojena obličja. Vseeno pa je bila pot zanimiva, saj pelje po položni gozdni poti, po kateri je potrebno premagati nekaj nad 500 m višinske razlike, da pridemo do vrha Slavnika (1028 m).

 

Na vrhu se nam odpre čudovit razgled na Primorsko in sosednje vrhove, kjer je še najbližje  vrh Grmada, ki je le nekaj metrov nižji od Slavnika. Na dan njihovega pohoda je bil Slavnik dobro obiskan, saj je poleg 27 pohodnikov iz njihove skupine, proti vrhu Slavnika pešačilo še za tri avtobuse šolarjev.

 

Redke lepe dneve je letos pač potrebno izkoristiti, če želimo vsaj nekajkrat obiskati naša pogorja. Tik pod vrhom Slavnika je planinska koča, ki je bila tokrat odprta, čeprav je potrebno pohodnike, ki se podajo na vrh Slavnika,  opozoriti, da sicer to kočo oskrbuje Obalno planinsko društvo iz Kopra le ob vikendih.

 

Naslednji planinski pohod rekreativci DU Mislinja načrtujejo prvi torek v mesecu oktobru. Takrat jih bo pot peljala po Meškovi poti iz Sel do Svete Neže, kjer bodo v bližnji gostilni tudi zaključili letošnjo sezono planinskih pohodov.

Oglejte si tudi