Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
2°C
JUTRI
13°C
-1°C
Oceni objavo

Redni letni zbor članov PD Mislinja

Člani Planinskega društva Mislinja so se v soboto zbrali na svojem, tokrat že 34., rednem letnem zboru. Prireditev je bila v dvorani Slomškovega doma v Šentilju, kjer so prisotni planinci do zadnjega kotička napolnili dvorano.
V uvodnem delu zbora je nastopila pevska skupina Miklavžev, nato pa je njihov član Damnjan Sekuti v sliki in besedi predstavil svoje potepanje s kolesom po nekaterih azijskih pokrajinah.

Uradni del je bil namenjen predstavitvi dejavnosti društva za preteklo leto, člani so se seznanili s finančnim poslovanjem društva za leto  2015, nato pa so sprejeli tudi smernice za svoje nadaljnje delo. Ivan Arko, ki je pred letom dni prevzel predsedniško funkcijo, se je v svojem poročilu posebej zahvalil vsem tistim, ki so s svojim delom in aktivnostim pripomogli k uspešnemu delu društva. Posebej je pohvalil delo vodniške in markacijske skupine. V lanskem letu  je pričela aktivno delovati tudi skupina varnostnikov narave pod vodstvom njihovega člana Milana Županca. Ni pa se v svojem poročilo mogel izogniti ugotovitvi, da je biia s  strani Občine Mislinja za lansko leto zavrnjena njihova prijava na javnem razpisu za pridobitev sredstev, namenjenih za šport in rekreacijo. Društvo se nikakor ne more sprijazniti z ugotovitvami njihove komisije, da dejavnost planincev ne sodi med društva, ki delujejo na področju športa in rekreacije, čeprav je povsod v Sloveniji takšna dejavnost uvrščena med športno-rekreativno dejavnost in ja tako uvršča tudi Športna zveza Slovenije.

V lanskem letu je bilo v njihovo društvo včlanjenih 351 posameznikov, nekaj manj kot leto poprej. V društvu ugotavljajo, da je za upad članstva krivo tudi zadnje povišanje članarine, saj za B člane znaša letna članarina po novih izhodiščih Planinske zveze Slovenije že 25 € po članu, s tem da morajo društva  več kot polovico tega zneska odvajati PZS za njihovo dejavnost.


Na zboru so svoj program aktivnosti dopolnili še s pobudo, da letos v jesenskem času organizirajo posebno slovesnost ob 25. letnici postavitve kovinskega znamenja na Črnem vrhu. Ob tej priliki naj bi tam tudi postavili "škorjanko", to je utico, izdelano iz smrekovih škorij. Podobna škorjanka je bila že postavljena ob večnamenskem objektu na Kopah. S tem želijo ohraniti spomin na podobna zavetišča, kot so jih nekoč pripravljali gozdni delavci ob daljših aktivnostih v pohorskih gozdovih.

Oglejte si tudi