Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Povzetek dogodkov v letu 2014

Člani Karate kluba Mislinja smo leto 2014 preživeli dokaj mirno. Treninge, tekmovanja, izobraževanja in licenciranja smo preživeli brez večjih pretresov. Število članov se ni zmanjšalo, ni pa se tudi povečalo, kar je dobro in slabo. Dobro zaradi boljšega in kvalitetnejšega dela, slabo pa zaradi tega, ker lepot karateja ne spozna več ljudi.

 

Karate klub je še zmeraj član Karate zveze Slovenije in Zveze klubov JKA Slovenije, sodelujemo pa z vsemi, ki jih poznamo in nas poznajo. Karate zveza Slovenije poskrbi za zakonsko zahtevano usposobljenost (trener, vaditelj in licenca), Zveza JKA klubov pa za dobre seminarje in mojstrske treninge. Vse našteto je potrebno trenerju, da lahko pridobljeno znanje posreduje članom kluba, še posebej tekmovalcem.

 

Tekmovanj je skozi leto toliko, da bi lahko tekmovalci sodelovali in tekmovali skoraj vsak konec tedna. Organizirana so državna prvenstva, pokalna tekmovanja, mednarodna pokalna tekmovanja, šolske lige in čisto sproščena tekmovanja za tekmovalce začetnike. Ker smo člani dveh zvez, smo se lahko udeležili dveh državnih prvenstev, bili smo na evropskem prvenstvu (dvakrat), sodelovali smo v šolski ligi in na par pokalnih tekmovanjih.

 

V letu 2014 smo se udeležili 14 tekmovanj, opravili smo 33 nastopov in »zaslužili« 11 medalj. Izpostaviti je potrebno dve tekmovanji, evropsko prvenstvo JKA v Belgijskem Kortriyku in evropsko prvenstvo otrok in veteranov v Pragi. Ti dve prvenstvi sta bili tudi največji finančni zalogaj. Zmogli smo ju samo zaradi podpore močnega sponzorja.

 

V klubu imamo tudi spisek (arhiv) tekmovalcev in tekmovanj.

 

Naš rekorder je Matej Krenker (74 nastopov), takoj za njim je Nejc Jelenko (69 nastopov), mlade upe zastopa Matevž Felle (40 nastopov), starce pa Drago Felle (27 nastopov). Številke povedo veliko ne pa vsega, saj smo za to, da smo nastopali in trenirali, temu posvetili veliko energije in časa. Seveda smo ob tem potrošili tudi veliko denarja.

 

Čas se nezaustavljivo vrti naprej in tudi našemu klubu ne prizanaša. Začeli smo 1977 kot sekcija TVD Partizana, 1997 smo postali klub. Od začetka do sedaj smo veterani, že davno pa smo polnoletni kot klub, vendar nas marsikdo še vedno gleda kot dojenčka. V oporekanje tem so rezultati, ki govorijo sami zase in za nas.

 

Hvala vse udeleženim za trud in veliko uspeha v novi sezoni.

Oglejte si tudi