Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
2°C
NED.
12°C
-1°C
Oceni objavo

Očiščevalna akcija planinskih poti

Čiščenje planinskih poti.
Planinsko društvo Mislinja v mesecu maju že vrsto let organizira očiščevalno akcijo po  planinskih poteh, ki so nam zaupane v oskrbo. Tudi letos smo se v soboto, 27. maja, zbrali pred pizzerijo Vagon, kjer smo se opremili z vrečkami za smeti in zaščitnimi rokavicami. Nato smo se razdelili v štiri skupine in podali na delovno akcijo.

S kombiji smo se odpeljali do izhodiščnih točk in se lotili dela. Prva skupina je smeti pobirala po poti od koče na Ribniškem Pohorju, mimo Črnega vrha do Mislinje, druga skupina je opravila delo od Črnega vrha, mimo Grmovškovega doma do Dovž, tretja skupina  se je odpravila iz Rogle do Mislinje, četrta skupina pa iz Mislinje na Črepič in Fričev vrh. Kljub vsakoletnemu čiščenju, se še vedno najdejo posamezniki, ki jim je težko prazno embalažo in razne vrečke in papirčke od prehrambenih izdelkov shraniti v nahrbtnike in nato odvreči v koše za smeti.

Zato se je tudi letos nabralo v naših vrečkah kar zajeten kup odpadne embalaže od raznoraznih napitkov in odvrženega papirja, plastičnih vrečk in alu folije. Vse smeti smo odpeljali tja, kamor spadajo. Istočasno pa smo tudi pregledali stanje poti in markacij, na parih mestih pa dodali nove smerne table.


Kljub temu je med sodelujočimi planinci vladala dobra volja, saj smo uživali v naravi, pri tem pa opravili še koristno delo. Ob zaključku smo se ponovno zbrali pred pizzerijo Vagon, kjer smo opravili analizo našega dela in si nato privoščili zasluženo malico.

Oglejte si tudi