Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
3°C
ČET.
10°C
3°C
Oceni objavo

Letošnji prvi pohod torkovcev na Rahtelov vrh

Skupina rekreativcev Društva upokojencev Mislinja, imenovana tudi "Torkovci" se je letos prvič podala na organiziran pohod v naravo. Tokrat zaradi zimskih razmer nismo načrtovali daljših pohodov, pač pa smo se odpravili na Rahtelov vrh nad Slovenj Gradcem.
Rahtelov vrh je vrh nad Slovenj Gradcem, ki doseže na svoji najvišji točki vsega 667 m nadmorske višine.

Nanj je speljana tudi dobro vzdrževana godno učna pot, ki jo domačini imenujejo "Gozd mojega mesta". Ob njej lahko občudujemo najrazličnejše vrste gozdnih dreves, na poti pa nas na najbolj značilnih točkah na to opozarjajo informativne table.

Celotna trasa poti je vsega 4 km, zato je primerna tudi za družinske pohode. Tudi manj usposobljeni rekreativci jo pogosto koristijo za ohranjanje svoje telesne kondicije.
 
Naš pohod smo pričeli na parkirišču gostišča Murko, se nato povzpeli do znanega gostišča pod vrhom Rahtela, od koder je čudovit razgled na Slovenj Gradec in Mislinjsko dolino. Gostišče je sicer v dopoldanskih urah zaprto, zato smo v lepem sončnem vremenu posedeli na terasi gostišča, se malo okrepčali, nato pa se po opuščenem smučišču povzpeli na sam vrh Rahtela. Pot se nato nadaljuje po asfaltirani cesti v smeri Starega trga in nato zavije na izhodiščno mesto pri tovrani Nieros v Pamečah.

 
Naslednji pohod načrtujemo 14. februarja. Če bodo vremenske razmere primerne, se bomo podali na Brinjevo goro nad Prevaljami.

Za ta pohod bomo organizirali tudi kombije ali minibus, zato vabimo tudi druge interesente, da se nam pridružijo.

Prijavite se lahko Silvi Sonjak na tel. št.: 031 810 191 najkasneje 3 dni pred načrtovanim pohodom.

Oglejte si tudi