Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
3°C
JUTRI
10°C
3°C
Oceni objavo

KOLO POVEZUJE

Letos prvič smo izvedli neformalni družabno rekreativni dogodek »Kolo povezuje«, ki je poleg samostojnega dogodka 8. Festivala drugačnosti, postal dogodek programa praznovanja MO SG in tudi dogodek Evropskega tedna mobilnosti.

Prvotnemu pozivu so se z dodatno pobudo odzvala Športno – turistično društvo Ojstra rida in Pohorc, Planinsko društvo Slovenj Gradec in MO SG. Tako se je ta pisana druščina v nedeljo 20.9. zjutraj zbrala na zajtrku in kavici v MKC – Hostel, kjer je bil ob tej priložnosti tudi izžrebana dobitnica lesena kolesa (anketna akcija MO SG). Aktivno se je dogodka udeležil tudi župan MO SG g. Čas.

Od društev invalidov je bilo največ kolesarjev iz društva diabetikov Polžki. Posebna pohvala pa gre slabovidnemu Igorju in njegovem prijatelju Miranu, ki kolesarita na tandemu. Udeleženci so bili seznanjeni z potekom različnih treh tras in spremstvom.

Najdaljša trasa je bila od Slovenj Gradca do Doliča po kolesarski stezi. To je izbrala večina udeležencev in njih je izbral psiček Lars, ki je tekel zraven do Doliča; nazaj smo ga peljali v društvenem kombiju,  mu dali hrano, vodo in nato poiskali lastnika ter mu ga dostavili.

Druga trasa je bila krajša, a poučna in razgibana, saj je vodila po ulicah mesta in njegovem obrobju. Med njo smo spoznavali znamenitosti mesta, zgodovinske dogodke in uživali v lepotah pokrajine. Tretja trasa je bila sproščujoče divja in zelo razgibana – po cestah, potkah in stezicah mislinjske doline. Še odmor je bil poučen in raziskovalen.


Večina udeležencev se je nato ustavila v centru mesta na Ekološki tržnici in si privoščila vegetarijansko juho ali vampe in bio pivo. Eni so bili pridni in so že pred dogodkom si dali duška, ko so prevozili Rahtel, drugi pa potem ko so nadaljevali še do Otiškega vrha ter si na koncu privoščili sponzorirano pico v Fantomu. Želimo si, da bi Kolo povezuje redni dogodek zgoraj omenjenih prireditev.

Oglejte si tudi