Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
3°C
JUTRI
15°C
-2°C
Oceni objavo

24. tradicionalni Jurčičev pohod

V soboto, 04.03.2017, smo se z avtobusom zapeljali do Višnje Gore. Udeležili smo se tradicionalnega pohoda, ki se je začel ob 150. letnici rojstva našega prvega romanopisca.

Pot je namreč podobna pisateljevi poti v šolo iz Muljave v Višnjo Goro, ko ga je oče prešolal iz Krške šole. Po vplačilu startnine smo se napotili skozi Višnjo Goro.

Na začetku smo se strmo vzpenjali mimo Starega gradu grofov Višnjegorskih in vse do Polževega hkrati hodili po Gozdni učni poti. Pri hotelu Polževo smo izkoristili ponudbo stojnic in si privoščili okrepčilo. V nadaljevanju smo se po smučišču povzpeli do cerkvice sv. Duha in si jo ogledali.

Po ogledu smo se večji del poti spuščali proti Muljavi. Malo pred Muljavo smo se še ustavili pri cerkvici sv. Janeza Krstnika, od tu pa je bilo do Muljave samo še slabe pol ure hoje. Ko smo se približevali Muljavi, so nas že pričakali zvoki narodno zabavnega ansambla.


Prireditelji so pripravili pester program, saj nas je na koncu zabaval še Adi Smolar s svojimi pesmimi. Na ogled je bila tudi Jurčičeva domačija. Stojnice pri domačiji pa so ponujale raznorazne dobrote. V lepem vremenu je čas hitro minil in morali smo se odpraviti domov.

Med vožnjo je pričelo rahlo deževati, a nas to ni več motilo, saj smo bili na avtobusi in varni pred dežjem.

Vodnika:  Bricman Franc in Zupanc Peter.

 

Oglejte si tudi