Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
3°C
JUTRI
15°C
1°C
Oceni objavo

Upokojeniški rekreativci tokrat na Košenjaku

Skupina rekreativcev, ki izhaja iz skupine telovadk pri Društvu upokojencev Mislinja, v poletnih mesecih prireja vsak prvi torek v mesecu pohod na manj zahtevne planinske ture. Program pohodov je tudi objavljen na njihovem koledarju, ki so ga prejeli vsi člani tega društva ob novem letu. Vsekakor je potrebno udeležbo na teh pohodih predhodno najaviti. Prijave zbira Sonjak Silva na tel. št. 031 810 191.
Letos je ta skupina pričela s svojimi pohodi že v mesecu maju, ko so se podali na Kremžarico. Svoj drugi pohod so namenili osvojitvi Košenjaka, znamenitega vrha nad Dravogradom (1522 m).

 

Pohoda se je udeležilo 28 pohodnikov, svojo pot pa so pričeli v idiličnem zaselku Pernice nad Muto. Tam jih je pričakala tudi predsednica planinskega društva iz Mute Vlasta Senica, ki jih je popeljala po sicer nemarkirani poti  mimo znamenitega Arlovega bora do cerkve sv. Urbana.

 

Arlov bor je naravna znamenitost in je zato tudi zaščiten kot naravna dediščina. Pri njem je zanimivo to, da ni rastel v višino, kot je to običajno pri drevesih, pač pa se je razpotegnil po tleh. Od tu smo nadaljevali pot po markirani planinski poti koroške obhodnice in po tri ure in pol dolgi poti prispeli na vrh Košenjaka.

 

Čeprav nas je med potjo za kratek čas presenetil rahel dež s snežno brozgo, pa to ni pokvarilo dobre volje pohodnikov, ki so zaključili svoj pohod na planinskem domu pod Košenjakom. Po izvrstni malici smo se nato s kombiji popeljali nazaj v dolino, polni lepih doživetij in prijetnega druženja.

 

Nasledni pohod bodo rekreativci organizirali drugi torek v mesecu juliju, torej na dan 8. julija. Pot jih bo tokrat vodila na Vogar nad Bohinjem, kjer bodo v okolici odkrivali in občudovali čudovito naravo nekaterih planšarij pri planini Jezero in planini Viševnik. Tudi na ta pohod vabimo vse, ki radi združijo rekreacijo z odkrivanjem naravnih lepot naših gora.

Oglejte si tudi